TITLE KPJ MEDICAL JOURNAL
PENERBIT KPJ Healthcare Berhad (247079-M)
238, Menara 238, Jalan Tun Razak
50400 Kuala Lumpur
ISSN PRINT ISSN : PP 13874/08/2012(031089)
BUTIRAN KENALAN ALAMAT SURAT MENYURAT:

Pusat Pengurusan Penyelidikan
KPJ Healthcare University College
Lot PT 17010 Persiaran Seriemas,
Kota Seriemas, 71800 Nilai, Negeri Sembilan

EME;: [email protected]

RUMUSAN JURNAL Jurnal Perubatan KPJ (KPJMJ) adalah jurnal peer-reviewed yang ditujukan untuk menangani pelbagai aspek penjagaan kesihatan. Jurnal ini telah dicetak dalam salinan keras sejak penubuhannya pada tahun 2003. Mulai tahun 2018, setiap terbitan KPJMJ diterbitkan dalam talian sekali setahun.
MASTHEAD

(Senarai editor, pengurus, dan individu lain yang berkaitan dengan jurnal)

Ketua Editor:
Prof Dato Dr. Azizi Haji Omar

Ahli Lembaga Editorial:
Prof Dato Dr. Lokman Saim
Prof (C) Dr. Wan Hazmy Che Hon
Prof (C) Dr. Primuharsa Putra
Prof (C) Dr. Aminuddin Saim
Assoc Prof (C) Dr. Syah Irwan Shamsul Bahari
Dr Faizah Safina Bakrin

Pembantu Editor Sekretariat
Dr Anitha KV Norul Huda Mohd Nasir
Dr Aliza Jamaluddin Logesheeni Paul Raj

MENGENAI JURNAL

Sejarah KPJMJ
Jurnal Perubatan KPJ (KPJMJ) adalah jurnal peer-review yang menerbitkan penyelidikan yang berkualiti pada semua aspek perubatan, penjagaan kesihatan dan sains bioperubatan, yang memberi tumpuan kepada penyelidikan dengan kepentingan klinikal. Jurnal ini bertujuan untuk menjadi platform pilihan untuk kajian perubatan dan penjagaan kesihatan terkini dan ulasan di rantau Asia. KPJMJ telah menerbitkan laporan asal, laporan kes klinikal, ulasan dan artikel pendidikan, laporan ringkas bersama-sama dengan ulasan dan anotasi mengenai standard amalan klinikal, dan mengenai isu-isu sosial, makmal, etika, undang-undang dan lain-lain yang berkaitan dengan penjagaan kesihatan sejak tahun 2003. Dengan sokongan Pusat Pengurusan Penyelidikan KPJ Healthcare University College (KPJUC), KPJMJ berkembang dari jurnal cetak sahaja ke jurnal akses terbuka elektronik pada 2018. Laman web khusus untuk KPJMJ ialah www.kpjuc.edu.my/kpj-medical-journal

Dasar Akses
Jurnal ini tidak mengenakan yuran akses tetapi para pengamal penjagaan kesihatan, ulama dan pelajar mesti mendaftar untuk mendapatkan akses ke laman web ini

Fokus dan Skop
Jurnal ini menggalakkan penyerahan penyelidikan asal dari pelbagai aspek penjagaan kesihatan dengan hasil penyelidikan untuk peningkatan amalan penjagaan kesihatan dan kurikulum. Ia juga mengalu-alukan sumbangan artikel semakan, artikel penuh, surat kepada editor dan kerja awal untuk tujuan dokumentasi. Setiap tahun, KPJMJ akan menerbitkan Isu Khas pada tema atau acara yang dipilih, di mana sekumpulan artikel akan disusun dan diedit oleh Editor Tetamu

Proses Semakan Rakan
Semua artikel akan menjadi buta dua kali ganda oleh pakar dalam bidang sebelum keputusan dibuat untuk diterbitkan.

Frekuensi Penerbitan
1 isu setiap tahun

Yuran Penerbitan
Tiada yuran penerbitan untuk isu ini.

Notis Hakcipta
Penulis digalakkan untuk membuat versi manuskrip mereka yang tersedia dalam peribadi mereka (Google Scholar, ResearchGate) atau repositori institusi. Isi borang dalam talian untuk meminta kebenaran untuk menggunakan semula kandungan milik KPJMJ.

MAKLUMAT UNTUK PEMBACA Kami menggalakkan pembaca untuk mendaftar untuk perkhidmatan pemberitahuan penerbitan untuk jurnal ini. Gunakan pautan Daftar di bahagian atas halaman utama untuk jurnal. Pendaftaran ini akan menyebabkan pembaca menerima Jadual Kandungan melalui email untuk setiap terbitan jurnal baru. Senarai ini juga membolehkan jurnal untuk menuntut tahap sokongan atau pembaca yang tertentu.
INFORMASI UNTUK PENGARANG Berminat menyerahkan jurnal ini? Kami mengesyorkan agar anda menyemak Mengenai Halaman Jurnal untuk dasar bahagian jurnal, serta Garis Panduan Pengarang.
SENARAI SEMAK PENYEDIAAN
  • Penyerahan ini belum diterbitkan sebelum ini, ataupun sebelum jurnal lain untuk pertimbangan (atau penjelasan telah disediakan dalam Komen ke Editor).
  • Fail penyerahan adalah dalam format fail dokumen OpenOffice, Microsoft Word, atau RTF.
  • Jika ada, URL untuk rujukan telah disediakan.
  • Teks itu adalah jarak tunggal; menggunakan font 12-titik; menggunakan huruf miring, bukannya menggariskan (kecuali dengan alamat URL); dan semua ilustrasi, angka dan jadual diletakkan di dalam teks pada titik-titik yang sesuai, dan bukannya pada akhirnya.
  • Teks ini mematuhi keperluan gaya dan bibliografi yang digariskan dalam Garis Panduan Pengarang.
TARIKH PENERBITAN KPJMJ menjemput kertas kerja untuk Vol. 8 No. 1 yang dijadualkan diterbitkan pada Oktober 2019
TARIKH AKHIR PENGHANTARAN July 30, 2019
PENYERAHAN TERHAD
Hantar naskah anda ke sekretariat di:

[email protected]