Kolej Kejururawatan dan Sains Kesihatan KPJ, Cawangan Johor Bahru (KPJIC JB) terletak di Bandar Dato ‘Onn, A Jewel of Iskandar Malaysia. Hanya 12 km jauhnya dari pusat bandar Johor Bahru dan juga dikenali sebagai salah satu perbandaran yang paling indah dan moden di Malaysia Selatan.

Learn to pronounce KPJIC JB boleh menampung maksimum sehingga 400 pelajar. Kampus ini dilengkapi dengan pelbagai makmal praktik kejururawatan, pusat sumber, makmal IT, bilik kuliah dan ruang tamu yang luas. Bandar Dato Onn adalah kawasan pembangunan pinggir bandar yang menyediakan gaya hidup yang menawan dengan pelbagai kemudahan di sekitar kampus seperti Masjid Sultan Iskandar, taman rekreasi Adda Heights, Bukit Mutiara Sports Club dan Aeon Mall.

KPJIC JB telah memulakan operasinya pada tahun 2008 dengan pengambilan pertama satu dan satu-satunya prog, Diploma Kejururawatan. Dalam memenuhi permintaan profesion kesihatan yang tinggi, pada tahun 2010, Cawangan Johor Bahru KPJIC menawarkan program kejururawatan asas yang diiktiraf sebagai Post Basic Certificate in Nursing Renal and Post Basic Certificate in Nursing Orthopedic. Kolej ini juga menawarkan program kursus pendek yang dikenali sebagai Kursus Asas Penjagaan untuk Pembantu Penjagaan Kesihatan untuk memenuhi permintaan dan permintaan daripada pelbagai penyedia penjagaan kesihatan. Pada 2019, Cawangan Johor Bahru KPJIC merancang untuk menawarkan program asas tambahan termasuk Post Basic dalam Kejururawatan Penjagaan Kritikal, Post Basic dalam Kejururawatan Neonatal dan Post Basic dalam Nursing Peri-Operative. Kolej ini juga secara aktif menjalankan program latihan Pembangunan Profesional Berterusan (CPD) untuk KPJ Group of Hospital dan orang awam.

4 Program Akademik Akreditasi MQA

KEMASUKAN DIBUKA SEKARANG

Mohon sekarang