Gambaran Keseluruhan Program

Ini adalah kursus intensif untuk melatih individu-individu yang berkelayakan sebagai Pembantu Penjagaan Kesihatan. Mereka akan disediakan dengan asas pengetahuan dan kemahiran mengenai penjagaan asas bagi membolehkan mereka menjalankan tugas mereka dengan penuh keyakinan bagi memenuhi keperluan pelanggan. Ia adalah nilai tambah program untuk orang-orang Hospital atau pusat-pusat yang di mana mereka bekerja. Mereka akan mampu untuk melakukan prosedur yang mudah dengan cara yang selamat dan cekap selepas credentialing.

Peluang kerjaya

Hospital
-Membantu dalam wad untuk rawatan asas kepada pesakit
-Klinik doktor membantu semasa memeriksa pesakit

Rumah jagaan kejururawatan
-Membantu dalam wad untuk rawatan asas kepada pesakit

Mohon sekarang

PENYELARAS PROGRAM

Nama : Devika A / P K. Kalipan

E-mel : [email protected]

BUTIR-BUTIR PROGRAM

  • Tempoh – 12 semester weeksg & 1 Semester pendek)
  • Yuran – Tempatan: RM3000
  • Mod : Sepenuh Masa
  • Kampus : KPJIC Penang
  • Pengambilan – Bulan Jun dan Disember
WhatsApp saya

SYARAT KEMASUKAN

Pelajar Malaysia:

Lulus Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) atau setaraf. Pemohon mestilah sihat.

BUTIRAN PROGRAM

Modul ini memperkenalkan prinsip-prinsip dan konsep penjagaan pesakit-pesakit yang prihatin bagi memenuhi keperluan asas oleh pesakit.

Modul Introduce komunikasi kemahiran ini kepada pelajar. Membangunkan kemahiran pengamiran antara pesakit dan keluarga yang menggunakan kemahiran komunikasi yang sesuai

Anatomi dan fisiologi adalah kursus yang menggariskan struktur dan fungsi badan. Kursus ini adalah wajib bagi sesiapa yang bercadang untuk bekerja di bidang perubatan. Kursus ini menyediakan pelajar dengan asas asas yang diperlukan untuk membantu pesakit.

Kursus ini mengandungi asas-asas teori dan praktikal amalan klinikal dan proses kejururawatan dalam persekitaran klinikal. Pelajar akan membangunkan pemahaman dalam proses menggunakan pengetahuan dan kemahiran ke situasi klinikal untuk membangunkan penyelesaian